T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon
0224 2488536
Belgegeçer
.........
WEB
https://bursasehitomerhalisdemirmtal.meb.k12.tr
Adres
YENİCEABAT MAH. YENİCEABAT CAD. ŞEHIT ÖMER HALISDEMIR MESLEKI VE T. ANADOLU LISESI BLOK NO 120 OSMANGAZİ / BURSA
Vizyon
Gelecekte model olacak meslek uzmanlarını yetiştirmek.
Misyon
Toplumun yaşam kalitesini arttırmak için tüm yönetim sistemleriyle ve planlı ekip çalışmasıyla, kaynakları verimli kullanan, milli ilke ve değerlerine bağlı, girişimci, sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikli meslek uzmanları yetiştirmek.
Başarılar
2017 yılında Avrupa´da staj projesini başarılarımıza ekleyerek öğrencilerimize yurt dışı faaliyetlerede başarılı olmalarını sağladık.
Öğretmen :111
Öğrenci :2049
Derslik :122
Atölye-İşlik :88
Konferans Salonu :2
Toplantı Salonu :4
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :14
BT Sınıfı :8
Resim Sınıfı :6
Kütüphane :2
Kütüphane Kitap Sayısı :2530
Revir:2
Öğretim Şekli :Tam Gün (Gündüz Örgün Eğitim, Akşam Açık Lise, Yetiştirme ve Destekleme Kursları)
Saatler
09:00/17:10
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
İngilizce
Pansiyon Bilgileri
Yatılı pansiyon bulunmamaktadır.
Ulaşım
Kent Meydanından TERMİNAL BTSO Mutlular Minibüsleri 20 dakikada okulumuza ulaşmaktadır. Heykel´den 15 ve 15H nolu belediye otobüsleri 40 dakikada okulumuza ulaşmaktadır.
Servis Bilgisi
Öğrencilerimizin % 60´i servislerle, %40´ı da otobüs veya minibüslerle okula gelmektedirler
Yerleşim Yeri
Yeniceabat Mahallesi Yeniceabat Cad. No120/B Osmangazi / BURSA
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Yalova Yolu As Merkez Arkası, (Kent Meydanından 10 km)
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda özellikle bu yıl başlanılan 9. sınıflara oryantasyon eğitimi olarak halk dansları Beden Eğitimi spor öğretmenlerimiz tarafından spor salonumuzda verilmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
Gerek Tübitak, gerekse yeni gelişmeleri firmalara giden koordinatör öğretmenlerimiz yolu ile kendimizi gün be gün gelişen yeni dünyaya entegre etmekteyiz. En son 19.09.2019 tarihinde İstanbul Teknoloji Festivaline(TEKNOFEST)´ e bir otobüs öğrenci ve öğretmenlerimizle katıldık.
Proje Çalışmaları
Özellikle yerel firmalar ve fabrikalarla yaptığımız protokollerle okulumuzun öğrencileri rahatlıkla staj yeri ve uygulama alanı bulacakları sanayi ile iç içe eğitimin yaparak, deneyerek tecrübelerini pekiştirmekteler. **22.10.2019 tarihinde ´Mesleğe Adım Adım´ isimli projemizi de 29365 başvuru numarası ile Gençlik Ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destek Programı 2019 -1- Çağrı Dönemi başvuru çağrısına istinaden hazırlandı ve başvurusu yapıldı. Sonucu beklenmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2019 yılı 1 Ekimda başvurusu yapılmak üzere Romanya'daki proje ortağımız ile hazırladığımız 2020'de uygulanacak Romanya'da HAZIRLIK ZİYARETİ ve GENÇLİK DEĞİŞİMİ olan bir gençlik projesidir; konu, kirlilik, katılım ve katılımla ilgili farkındalığı artıracak; gençlik yaşı 13-15; Her ülkeden 2 grup lideri ve 8 genç; 4 kız ve 4 erkek. Bu proje ortaklığımız onaylandı ve bu bağlamda 2020 Nisanda okulumuzdan 1 öğrenci bir öğretmen hazırlık Romanya'daki ortak okulumuz ile çalışmalara katılacak. Yine bu proje ile 2020 Temmuz ayında 2 öğretmen ve 8 öğrenci le okulumuzdan bu proje katılım olacaktır.
Diğer Hususlar
2019 yılında Bursa İl Milli Eğitim ve BTSO arasında imzalanan protokolle Bakanlık onayı ile okulumuz proje okulu olmuştur. Gerek yurt içinde öğrenci stajlarının iş garantili seçkin firmalarla yapılan protokollerle desteklenmesinde gerekse Erasmus+ projeleri ile yurt dışına öğrenci ve öğretmen göndermede Bursa´nın fark yaratan okulları arasında ön sıralara çıkmaktadır.
Yazdır